Thursday, 3 January 2013

Betulkan niat anda . :)

Assalamualaikum .. Hai semua , actually hari nihh tak berapa sure topik apa yang sesuai untuk diupdate .. Tapi nak sentuh lha sikit pasal tajuk yang kat atas tu .. Saya pasti setiap apa yang kita buat kat dunia nihh mesti didahulukan dengan niat kan . Yelah , kalau tak terniat kat hati kita nihh nak buad sesuatu kerja tuh mesti kita tak buat kan . Contoh macam sekarang nihh , kalau tak terniat kat hati saya nak update blog nihh sure takde entry pasal nihh .. :)
Okay lha kan , sebenarnye takde banyak benda sangat yang nak disentuh .. just nak pesan ja , pastikan setiap apa yang kita buat tu bermula dengan niat yang betul .. Contoh yang paling mudah , bila nak solat . Pastikan kita nak solat nihh dengan niat kerana Allah SWT .. Bukan sebab orang suruh ke apa , kalau tak sia-sia ja lha solat kita tuh .. lagipun tak rugi kan kalau kita betulkan niat kita nihh .Ikhlaskan hati kita bila kita nak laksanakan ibadah kepada Allah .. Bukan setakat solat juh , kalau buleh setiap perbuatan yang kita buad tuh kena lha kerana Allah SWT .. Sekurang2nya ia dapat bantu kita dari melakukan benda2 yang Allah tak suka right . In syaa Allah bila kita buat sesuatu tuh dengan niat yang baik , Allah akan permudahkan segala urusan kita .. So renung2kan dan selamat beramal . :)
Assalamualaikum .

No comments:

Post a Comment